csütörtök, március 10, 2016

Hasznos alkalmazások tanuláshoz


Sokszor hallani idősebbektől, hogy az okostelefon és a laptop csak eltereli a figyelmünket a tanulástól. Ez sajnos igaz is, pedig rengeteg lehetőség van bennük, amikkel nem hátráltatnánk, hanem éppen hogy segítenénk a munkánkat. Ebben a bejegyzésben a kedvenc alkalmazásaimat szeretném bemutatni, amiket én tényleg használok és hasznosnak is tartok. Ez persze csak a töredéke a számtalan tanulósappnak.



SolCalendar
Bár mindenféle tekintetben a papíralapú noteszek, könyvek, határidőnaplók híve vagyok, elengedhetetlennek tartom a használatát. Telefonunkat mindig magunkkal hordjuk, így mondanom sem kell, a widget-ek beállításával rögtön eszünkbe juthat egy fontos tennivaló, esemény. Kedvünkre változtatható és alakítható widgetek, tennivalólistákat is találhatunk, és azokról az irtócuki színekről és matricákról nem szabad elfeledkezni. 

OneNote

Gondolom már mindenki hallott a Microsoft office csomag egyik programjáról. Régen nem használtam soha, feleslegesnek tartottam, pedig nagyon kis hasznos és praktikus alkalmazásnak tartom. Az érettségire való készülés során rengeteg mindent kell átismételnem, többet, mint amire időm van. Így, a jegyzeteimet - még ha nem is a hőn szeretett, kidíszített papíralapúakat - tényleg mindig magamnál tarthatom, kedvemre csoportosíthatom, kiemelgethetem, bemásolhatom, tehetek hozzájuk képeket. Többnyire magyar jegyzeteket, életrajzokat tartok benne illetve angol szavakat, amiket sokkal könnyebb így kimenteni, hiszen képernyőképet egy kattintással lehet csinálni. Plusz a OneDrive felhőnek köszönhetően bárhol és bármikor elérhetem őket.




Forest

Ha még mindig nem hiszel a telefonok hasznosságában, mondván úgyis elkezdenél youtube-on videókat nézni, twitterezni, messengeren olvasgatni régi üzeneteket, vagy csak a galériád képei között tartanál tavaszi nagytakarítást, akkor ezt neked találtál ki. Ez a cuki kis app letiltja az összes zavaró alkalmazást, aztán egy általad beállított idő alatt, amíg te tanulsz, ő növeszt egy fát. Ezekért te egyrészt pénzt kapsz, amiért vehetsz több típusú fát, másrészt magadat is leellenőrizheted, mennyi idő alatt mennyit tudsz megtanulni.
Ó, egyébként, ha kilépsz, a fád meghal, ilyen kegyetlenségre pedig csak nem lennél képes, ugye? Egyébként olyan cuki feliratokkal küld vissza tanulni, mint "Leave me alone" illetve személyes kedvencem: 'What you plant today, you'll harvest later"
(mennyivel jobb lenne, ha tényleg növeszthetnénk ezzel fákat, nem igaz?)



Quizlet
Szereted a tanulókártyákat, de nincs rá időd? Illetve szeretnéd ellenőrizni tudásodat? Ez az egyik legjobb mód rá. Ez az ingyenes alkalmazás egy gyors regisztrációt követően számítógépen és telefonon is elérhető lesz. Tantárgyak szerint csoportosíthatod online tanulókártyáidat. Akár ki is kérdezi tőled, így megtudhatod, mi az ami nem megy még. Fogalmak, személyek, események, idegenszavak tanulásához szerintem elengedhetetlen. Az egyik képen látszik, hogy gépen is remekül használható, több módon is ellenőrizheted tudásodat, de akár ki is nyomtathatod őket.

Ehhez hasonló alkalmazás a GoConqr is, ami sajnos csak gépen használható rendesen. Tanulókártyákon kívül gondolattérképes vázlatokat is lehet csinálni, de tesztek, jegyzetek, prezentációk készítésére is alkalmas.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates